In dit tweede artikel rond veiligheid op de werkvloer bekijken we hoe jij je steentje kunt bijdragen.
1
Werk op de plekken en binnen de uren zoals afgesproken in jouw contract met Care. Anders ben je niet verzekerd bij werkongevallen.
2
In het begin krijg je een opleiding en instructies hoe je moet werken. We leren jou de veiligste methode aan. Volg je deze instructies goed op? Dan is de kans op ongelukken klein. Gebruik ook altijd het materiaal, de producten en machines die je van Care krijgt. Ook die zijn zorgvuldig uitgekozen op het vlak van veiligheid, gezondheid en ergonomie.
3
Als je puntje twee goed opvolgt, werk je eigenlijk al zo veilig mogelijk. Sowieso moet je altijd je gezond verstand gebruiken. Zo zorg je ervoor dat je anderen, collega’s of derden, niet per ongeluk verwondt.
Het kan natuurlijk gebeuren dat je klant vraagt om iets te doen dat buiten je normale werkinstructies valt. Neem hierin niet zelf een beslissing maar ga altijd eerst raad vragen bij je Teamleader of pandverantwoordelijke. Zij zijn er om je te helpen in zulke omstandigheden.
Neemt die de telefoon niet op? Spreek dan een boodschap in en vertel wat er aan de hand is. Als het lukt, werk je gewoon verder totdat je Teamleader contact met je opneemt.
Ga dan meteen naar een dokter of naar de spoeddienst. Breng je Teamleader altijd op de hoogte.
Dat document hebben we nodig om het ongeval aan te geven. Zodat je recht hebt op een correcte ziektevergoeding.
Als je merkt dat je een bepaalde taak veiliger kunt uitvoeren, dan horen wij dat graag. Neem contact op met je Teamleader en leg uit wat er beter kan volgens jou. Vraag om even langs te komen zodat je kan tonen wat je bedoelt. Aarzel niet om af en toe te checken of je voorstel zal worden uitgevoerd.
Spreek dan je leidinggevende aan. Uiteraard kun je ook altijd bij onze preventieadviseurs terecht