Professionele reiniging IT-apparatuur en datacenters door DataClean
In een kantoor zijn computers niet weg te denken. Bovendien is er ook vaak een serverlokaal. Al die IT-apparatuur is enorm gevoelig voor vocht en stof. Daarom is de professionele reiniging ervan echt specialistenwerk. En daarvoor rekenen we op DataClean. Managing Director Annelies Rijk vertelt wat DataClean precies doet en hoe de samenwerking met schoonmaakbedrijf Care verloopt.
“Meer dan dertig jaar geleden startten we met de schoonmaak van hardware. Denk aan bankautomaten, toetsenborden, printers … Maar ook datarooms of serverlokalen”, vertelt Annelies. “Al snel kwamen daar allerlei andere IT-gerelateerde taken bij. Zo zijn we stilaan de brug geworden tussen de facilitaire diensten en de IT-afdelingen. Die taken zijn heel divers. Van verhuizen en installeren van IT-apparatuur en datarooms tot verkoop van poetsproducten met privatelabel. Maar ook onze afwasbare hardware is enorm populair. Denk hierbij aan toetsenborden die je kunt onderdompelen in een antibacteriële vloeistof of zelfs in de afwasmachine kunt steken. Vooral ziekenhuizen en productieomgevingen gebruiken dit soort hardware. Zo groeide DataClean uit tot een multilevel IT-care provider.”
Inschakelen expert IT-cleaning
Tot 2014 neemt Care de reiniging van IT-apparatuur op zich. Tot Care de beslissing neemt om hulp in te schakelen. En dat is logisch volgens Annelies. “Professioneel reinigen van IT-apparatuur is een vak apart. Bovendien moet je heel veel klanten hebben om je team aan het werk te houden. Zo werken we bij DataClean met amper vijftig mensen in heel België. Dat is een kleine ploeg in vergelijking met Care. Toch zijn wij marktleider in onze sector. Toen Care merkte dat er voor dit soort schoonmaak een andere aanpak nodig was, klopten ze bij ons aan.”
Op één lijn met Care
Er ontstaat een fijne samenwerking tussen Care en DataClean. Dat heeft volgens Annelies enkele redenen. “We vinden dezelfde normen en waarden belangrijk. Zo is er het zorgende aspect. We willen het beste voor onze klanten én onze medewerkers. Daarbij staat het ontzorgen centraal, op verschillende vlakken. Als DataClean willen wij de IT ook een gezicht geven. Dat start bij de aanwerving van de juiste mensen. Zo bouwen we een team uit met een familiale uitstraling.”
“We hechten, net zoals Care, ook belang aan innovatie. Dat is de reden waarom we geen kort antwoord hebben op de vraag wat we doen. We zijn namelijk voortdurend bezig met nieuwe projecten zodat DataClean blijft evolueren. Dat hebben we te danken aan de open communicatie met onze klanten. Daardoor vragen ze om steeds meer taken van hen over te nemen. En dat leidt tot innovatie. Je merkt het, hier komt het ontzorgen opnieuw aan bod.”
“Die open communicatie, met de nadruk op respect, is uiteraard cruciaal bij een partnership”, vindt Annelies. “Ook daarmee zitten we met Care op één lijn. We weten precies wat we aan elkaar hebben, want we praten dezelfde taal.”
Een laatste aspect dat Annelies aanhaalt is duurzaamheid. “Care staat verder op dat vlak. Al zitten wij ook niet stil. Op dit moment zijn we een traject aan het voorbereiden zodat we die stap naar duurzamer werken goed kunnen aanpakken.”
Samen zorgen voor de beste service
“Wij hebben vooral zin om onze samenwerking met Care verder te verdiepen”, benadrukt Annelies. “Want professioneel reinigen van IT-apparatuur is en blijft een belangrijk onderdeel van kantoorschoonmaak. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat we samen genoeg creativiteit aan de dag kunnen brengen om een glimlach op het gezicht van onze klanten te toveren.”
“De naam Care zegt het al: zorgen voor. Zorgen voor de klant én de medewerkers. En dat bereik je het best samen. Over bedrijven heen, als partners”, besluit Annelies.