Copal Header
04-08-2024

KU Leuven Copal werkt met Care voor schoonmaak studentenresidenties

Al sinds enkele jaren vertrouwt studentenresidentie Copal op Care voor de schoonmaak van haar 2 gebouwen. Ook bij andere residenties van de KU Leuven staan we in voor de schoonmaak, sinds we de gunning kregen voor deze overheidsopdracht.

 

Wat is Copal?

Studentenresidentie Copal bestaat uit 2 gebouwen: een historisch gebouw waarbij elke kamer uniek is, en een tuingebouw met identieke kamers. Er wonen 210 studenten. Zij worden toegewezen aan een gemeenschappelijke keuken en kiezen vrij welke sanitaire ruimte ze gebruiken.

01 Copal Kamers01
01 Copal Kamer MG 9034
01 Copal Kamer Type II
01 Copal Feestje Dolfinarium
01 Copal Kotbar

Jessie Degryse is er residentiemanager. Samen met haar collega Gillian beheert ze de gebouwen en heeft ze contact met de studenten. Ze zorgen ervoor dat alle onderhoudswerken worden uitgevoerd, dat alles netjes blijft, en dat de studenten er gelukkig wonen.

“Sinds ik hier 3,5 jaar geleden begon, hebben we altijd met Care gewerkt voor de schoonmaak van onze gebouwen. Ik heb zowel contact met de schoonmakers zelf als met de teamleader van Care die hen aanstuurt”. – Jessie

 

Gemeenschappelijke delen netjes houden

Op de Copal-residentie werken 2 medewerkers van Care. Eén ervan komt 1 dag per week om het tuingebouw schoon te maken, de andere persoon werkt de hele week in het grotere historische gebouw.

02 Copal Gebouwen 01
02 Copal Gebouwen 02

“Ze maken de gemeenschappelijke delen schoon: de gangen, toiletten, douches, keukens, de hal en onze kantoren. Kortom: alles behalve de kamers.” – Jessie

 

Geslaagd voor schoonmaakcontroles

Bij Copal zijn ze heel tevreden met het geleverde werk van Care. De KU Leuven organiseert regelmatig schoonmaakcontroles van de studentenresidenties, en voor Copal zijn die zeer goed.

“Voor die controles schakelt de KU Leuven een externe firma in. Zij evalueren elk aspect van schoonmaken op een systematische – en heel gedetailleerde – manier. Vervolgens krijgen we een rapport.”

 

Snel aangepast aan bijzondere context
04 Copal Keuken 01

Een studentenresidentie schoonmaken is anders dan een kantoor of magazijn. Je moet kunnen omgaan met de mentaliteit van studenten. Zij zijn weleens wat slordiger en durven al eens hun vuile vaat laten staan.

“Het gaat erom dat je een balans vindt tussen de eigenheid van studenten en streven naar een propere residentie. Dat je je verwachtingen bijstelt, en niet meteen aan de alarmbel trekt als er 2 potjes in de wasbak staan.”

Jessie vindt dat de schoonmaakmedewerkers van Care daar heel goed mee omgaan. “Als het echt niet oké is, dan contacteren ze ons en lossen wij het op met de studenten. Maar als het meevalt, werken ze er rond.”

Tegelijk proberen de residentiebeheerders de studenten te sensibiliseren. “We zorgen ervoor dat ze een gezicht kunnen plakken op wie hun gemeenschappelijke ruimtes zo netjes houdt. We geven hen de uitdrukkelijke opdracht om te zorgen dat hun keuken op tijd in orde is, dat de stoelen op tafel staan en de afwas gedaan is. En we maken duidelijk dat een schoonmaker niet komt opruimen, maar poetsen.”

Jessie merkt dat de studenten de schoonmakers op handen dragen. “Zo krijgen ze geregeld een koffietje aangeboden van studenten wanneer ze kuisen in de keuken.”

 

Extra paar ogen

Het contact met Care verloopt voor grotere zaken meestal tussen de teamleader en de klant. Maar in de praktijk spreken veel van onze klanten, zeker voor kleinere zaken, hun schoonmaker rechtstreeks aan. En dat werkt prima.

“Sowieso staan we in contact via WhatsApp”, zegt Jessie. “Als er problemen zijn, zoals een erg vuile keuken, een technisch probleem of het toiletpapier dat op is, dan sturen ze een bericht of springen ze even binnen op ons kantoor.”

Jessie vindt dat extra paar ogen in de gebouwen een belangrijke meerwaarde.

“We kunnen onmogelijk op elk moment weten wat er allemaal gebeurt in onze residentie. De schoonmakers van Care lopen de hele tijd rond en melden wat ze zien. Wij kunnen dan meteen in actie schieten.”

 

Care is dus meer dan uw schoonmaakpartner, want samen met onze partners bieden wij u een totaalpakket aan facilitaire diensten. 

Onze partners

Meer blogs

Uitbesteding
kantoorschoonmaak

Uitbesteding van schoonmaak: hoe verloopt het proces?

Nieuwe klanten kunnen op verschillende manieren tot bij Care komen. Ofwel is dit op vraag van de prospect ofwel leggen wij het telefonisch contact. Daarna verloopt het proces altijd op dezelfde manier.
19-08-2020
< 1 min.
DSC 5274
kantoorschoonmaak

Schoonmaak kantoren begint bij goede afspraken tussen sales en operations

Onze afdelingen sales en operations werken nauw samen om de schoonmaak van kantoren in goede banen te leiden. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Een interview.
28-06-2022
< 1 min.
Kantoorschoonmaak Care Office Cleaning
kantoorschoonmaak

Vijf meestgestelde vragen van klanten over kantoorschoonmaak

Klanten stellen ons vaak vragen over onze opleidingen, werking en kwaliteit. Logisch, want zij willen natuurlijk de beste service voor hun budget. We bundelden de vijf meest gestelde vragen over kantoorschoonmaak.
27-05-2022
< 1 min.